K.
HEMEN TEKLİF AL
0850 304 13 02

BLOG

2019 Yılının En iyi Seo İpuçları

İçerik

Seo Nedir?
Seo Türleri Nelerdir?
Seo Nasıl Yapılır?
Trend ve Güncel İçerik Takibi
İçerik Ağacı Oluşturma
Google Arama Konsolu
Google Arama Web Site İlişkisi
Google İşletmeler
Video Seo Yöntemi
Kaliteli İçerik
  

seo-teknikleri
  
Piyasada başarılı olan firmaların çoğunluğu hızlı hareket eden ve zamanı iyi kullananlardır.2019 yılına girdiğimiz bu günlerde teknoloji gelişimini hızla sürdürmektedir.Katlanabilir telefonlardan tutun 5g teknolojisine kadar büyük adımların atıldığı bu yılda web sitenizin önemini kavramanız gerekmektedir.Web siteniz hangi amaca hizmet ediyor olursa olsun Seo’nun web siteniz için önemi büyüktür.Rekabetin arttığı internet dünyasında olmazsa olmazınız seo deneyimidir.Seo ile web sitenizi arama motorlarında üst sıralara getirmek işleriniz ve şirketiniz açısından büyük önem taşımaktadır.
  

Seo Nedir?

Seo, rama motorlarının web sitenizdeki içeriğinizi arayan kullanıcılara göstermesine ve arama sonuç sayfasında (SERP) sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olan bir terimdir.İnternet dünyasında sitenizin benzeri birçok web sitesi bulunmaktadır.Bu web sitelerinin arama motorlarında ki sıralamasını seo kriterleri değiştirir.Sitenizin sıralamasını oluşturma ve web site içeriğinizi kullanıcılara aktarma işini seo yapar.
  

Seo Türleri Nelerdir?

Seo kendi içinde ikiye ayrılır.Site içi seo ve site dışı seo olarak ikiye ayrılan seo türlerini iki başlık altında ele alacağız.Seo oldukça sabır gerektiren çalışmalar ile sonuca gidebilinen bir yöntemdir.Site içi seo ile site haritanızı oluşturup, sitenizin hedefinize yönelik özgün içerikler girerek sıralamada ki yerinizi koruyabilirsiniz.Bu geleneksel herkesin yaptığı bir yöntemdir.Site dışı seo ile rakip sitelerinizden backlik satın alabilir, reklam verebilir ve seo çalışmaları yaptırabilirsiniz.Site dışı seo için büyük paralar ayırmak zorundasınız.
  

Seo Nasıl Yapılır?

  

1. Trend Takibi ve İçerik Oluşturma

Seo çalışması yaparken herzaman geleceğe yönelik düşüncelere sahip olmalısınız ve buna göre çalışmayı yönlendirmelisiniz.Dünya’da ki trendleri takip etmeli, bu trendleri sitenize yansıtmalısınız.Web site içeriğinizin kitlelerin eğilimlerine yönelik olması gereklidir.Böylece kitleler web sitenize giriş yapıp içeriğinizi okumaya başlarlar.Fakat bu trendlerin ilgi çekici yanı çok kısa sürmektedir.Siz farketmeden öğrendiğiniz bir trend çok çabuk klişe halini almış olabilir.Bunun önüne geçmek için gelecekteki trend eğilimlerini tahmin edip buna göre içerik üretmeniz gerekmektedir.Fakat yakın gelecekteki trendi tahmin edebilmek için çok fazla tecrübe sahibi olmanız lazım.
  

2. İçerik Ağacı Oluşturma

Arama motorları gün geçtikte kendilerini geliştirmeye devam ediyor.İnsanlar arama motorlarını kandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Geçtiğimiz günlerde anahtar kelimelerin hitleri azalmaya başladı.Bunun sebebi içeriği farklı olan web sitelerinin anahtar kelimeleri kullanarak insanları kandırmasıydı.Arama motorları bunun önüne geçmek için anahtar kelime bazlı sonuçları ikinci plana attı.Arama motorları artık sitenin içeriğine odaklanıp kullanıcılara en uygun bilgileri sunmaya başladı.İçerik ağacı oluşturmak demek tek bir konudan yola çıkarak diğer dallara ait içerikler oluşturmak demektir.Web sitenize bir içerik girdiğinizde bu içeriğe ait alt sayfalar oluşturun ve içeriğin alt dalları hakkında bilgi verin.
  

3. Google Arama Konsolu

Google konsolu ücretsiz bir araçtır.Google konsolunu kullanarak sitenizin hatalarını görebilir ve düzeltebilirsiniz.Siteniz için bir site haritası oluşturun ve google arama konsoluna kayıt olun.Web sitenize giren kullanıcıların hangi içeriklerde gezindiğini ve neler yaptığını canlı olarak izleyebilirsiniz.
  

4. Google Arama Motoru ve Web Site ilişkisi

Arama sektöründe Google ve Amazon arasında büyük bir savaş verilmektedir.Bu savaşta Google artık kendi ürünlerini kullanan web sitelerini daha çok sevmeye başladı.Google Adwords kullanan web siteleri diğer sitelere göre sıralamalarda üst raflara çıktı.Google’da üst sıralar için Google ürünleri kullanmalısınız.
  

5. Google İşletmeler

Şirketinizin web sitesini Google işletme merkezine eklemeyi unutmayın.Google işletmeler yerel seo’nuzu geliştirir.Bölge aramalarında Google sizi arama sonuçlarında göstermeye başlayacaktır.
  

6. Video Seo Yöntemleri

Google, kullanıcılara en alakalı sonuçları göstermek için elinden geleni yapmaktadır.Bu sıralamayı ise Güncellik ve kullanıcıyı sitenizde tutma oranınızdır.Hemen çıkma oranı diye bir terim duymuşsunuzdur.Bu terim kullanıcılarınızın kaçının farklı bir siteye girmek için arama sayfasına geri döndüğünün oranını söylemektedir.Kullanıcılarınızın sitenizden hemen çıkma oranı düşükse içeriğinizin kalitesiz olduğunun göstergesidir.Eğer hemen çıkma oranınız az ise Google sitenizi aramalarda pek göstermez.Kullanıcıları sitenizde tutmanın en önemli yöntemlerinden biri de içeriğinizin video şeklinde olmasıdır.Eğer kullanıcılar içeriğinizde videoları izlerse sitede kalma oranları artar ve Google web sitenizi arama sonuçlarında iyi yerlere getirir.
  

7. Kaliteli İçerik Üretin

SERP rankınızı arttırmak için iyi içeriğie ihtiyacınız vardır.Kullanıcılar bilgi almaya ihtiyacı vardır.Fakat bu bilgileri alırken gerçeklere de ihtiyaçları vardır.Web sitenizde ki içeriklerde gif,resim,video kullanmaktan çekinmeyin.

Seo, web sitelerin herzaman ihtiyaç duyacağı bir yöntemdir.Kötü bir şekilde yapılan Seo ile web siteleri sık sık kaybedilme durumuna gelir.2019 yılında kaliteli bir seo ve serp için yukarıda ki adımları takip edin.Daha fazla trafik ve daha fazla para kazanın!

K.‘Dan daha fazla haberdar olun
Figma’da Landing Page UI Tasarım Nasıl Yapılır?

Merhabalar, Figma'da sıfırdan bir inşaat firması için proje tanıtımı yapan landing page tasarım eğitimi yapacağız. Serenity Evleri projesi, Sakarya'nın Kocaali...

16 Kasım 2022
Ödüllü Shopify UI/UX E-Ticaret Tasarımı

Dünyanın en çok satan e-ticaret altyapısı Shopify için bir tasarımcıya mı ihtiyacınız var? Ozaman doğru yerdesiniz. Shopify 175 ülke'de 5milyondan...

07 Ekim 2022
UI/UX Mobil Uygulama Tasarımcısı

Kullanıcılarınızın beklentilerini karşılayan mobil uygulama tasarımını birlikte oluşturalım. Akıllı telefon kullanıcıları, mobil uygulamaların son derece kolay kullanımlı ve aynı zamanda...

20 Eylül 2022
Startup Girişimleri için Yazılım ve Tasarım Hizmeti

Her yıl gelişen teknolojiyle birlikte SaaS çözümü üreten startup firmalarını görmekteyiz. Yenilenen teknolojiyle insan hayatını kolaylaştırmayı ve iş yükünü azaltmayı...

20 Mayıs 2022
Sağlık Turizmi ve Klinik Yazılımı Bilgi Yönetim Sistemi

Ülkemizde turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve turizmin 12 aya yayılmasına katkıda bulunan sağlık turizmi önemli bir ticari değere sahiptir.Sağlık turizminde öne...

04 Mayıs 2022
Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Nasıl Açabilirim?

Merhabalar, bugün sizlere Kurumsaltasarım markasının tüm tasarım süreçlerini yönettiği ve işinize çok yarayacak tamamen ücretsiz eticaret sitesi oluşturabileceğiniz bir projeden...

07 Nisan 2022
Ürün veya hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçin.
Ofis Adresi
19 Mayıs Mah, Turaboğlu Sok. NO:4, 34736 Kadıköy/İstanbul
Tüm haklarımız saklıdır. 2022 @ Copyright kurumsaltasarim