Merhaba arkadaşlar, bu makalemizde web sitenizin seo ayarlarını nasıl yapacağınızı ele aldık.Günümüzde artık web sitesi açmanın yanında seo ayarlarının da yapılması zorunlu hale geldi.Sitenizin içeriği ne kadar harika olursa olsun, seo taktiklerini uygulamıyorsanız arama sonuçlarında görünür hale gelemezsiniz.Kısaca seo, site içeriğinizi dış dünyaya açan pencere gibidir.Bu sebeple web sitenize hit çekebilmek için seoya ihtiyaç duyarsınız.Web sitenizin seo ayarlarını nasıl yapacağınızı aşağıda madde halinde listeledik.
Web sitenize içerik girerken konu başlığını özenle seçmeli ve içeriği kısaca özetlemelidir.Başlığınızı kısa ve öz olarak girmelisiniz.Daha sonra içeriği yazarken kullanıcılara değerli bir şey sunmalısınız.İçeriği yazmak için yazmayın, kendinizi kullanıcı yerine koyun ve öyle yazın.
Sizin alanınızda öncü rakipleri bulun ve onları her zaman kontrol edin.Hangi konuları yayınladıklarını, hangi stratejileri kullandıklarını ve en önemlisi web siteleriinin analizini yapın.Tüm bunları yaparken direk onları kopyalamayın, sadece ipucu olarak örnek alın.
Sosyal medyadaki trendleri takip edin ve o trendlere uygun içerik üretin.Bu yöntem sitenize trafik getirir ve arama motorlarında web sitenizi ön planda tutar.
İçerik yazmadan önce, içeriğinizle ilgili popüler anahtar kelimeleri bulun ve onları analiz edin.Anahtar kelime analizi seonun vazgeçilmezidir.
Web sitenize eklenen yazı içeriği için limit veya sınır yoktur.Ancak seo uzmanları minimum 300 kelimelik içeriklerin daha faydalı olduğunu söylüyor.Ortalama olarak 500 ile 700 kelimelik bir makele yazabilirsiniz.
Eklediğiniz içeriklerin url adreslerini her zaman kısa tutmaya özen gösterin.En fazla 4-5 kelimelik özgün kalıcı bağlantılar kullanın ve her kelimeyi “-” işareti ile ayırın.Unutmayın seo “az ve özgün” fikrini benimsemiştir.
Genellikle ana başlıklar H1 etiketi ile kullanılmalıdır.İçeriğinizde hiyerarşi kullanmak için H3 ve H4 etiketlerini kullanın.Alt başlıklar için de H2 etiketini kullanın.
Tipografi ile içeriğinizi görsel olarak şekillendirin.Farklı renklerde başlıklar kullanmaya çalışın.Anahtar kelimelerinizi vurgulamayı unutmayın.Ayrıca metninizi yazmayı bitirdikten sonra hepsini aynı tarafa hizalayın.
Meta açıklaması için, içeriğin önsözü diyebiliriz.Arama motorlarının başlıktan sonra gösterdiği kısımdır.Bu kısıma özgün ve içeriğin özeti girilmelidir.En fazla 170-180 karakterden oluşan, anahtar kelimeler barındıran yazının özetidir.
Sitenizde ki medyaları mümkün olduğunca sıkıştırın ve minimum boyuta düşürün.Fotoğraflarınızın altına başlık etiketi koymayı unutmayın.
Arama motorları için sitenizin haritasını çıkarmaya yarayan araçtır.Arama motorları bu sayfadan sitenizin tüm içeriğini okur ve kullanıcılara sunar.