Türkiye belkide tarihinin en kötü ekonomik günlerini yaşarken, dolar ve euro’nun bu denli yükselmesinden sonra kafalardaki düşünce acaba ihracatta başarılı olabilir miyiz? Ülkemizde alım gücü her nekadar düşüyorsa, dolar veya euro geliri olan ülkelerin yada vatandaşların alım gücüde okadar çoğalıyor. Bu duruma misli olarak bakmalıyız. Bizim ürünlerimiz 5 birimken, onlar sadece 1 birime alabiliyor. Ülkelerinde 5 birim vermek yerine Türkiyeden sadece 1 birim paraya sipariş geçebiliyor. O yüzden Çin gibi büyük ülkelerin ekonomilerine bakarsanız ihracat’ı hızlandırılmış bir şekilde yapmaya devam ediyorlar. Bizde yapabiliriz inanın!
6 farklı Ülkeye binlerce ürün ihracatı yaptırmış bir sistemin dijital ajansı olarak kurumsaltasarım bu alandaki bilgi ve birikimini size aktarmak istiyoruz. Size diğer kaynaklarda ki gibi ansiklopedi ağzıyla farklı terimler kullanarak bu makaleyi bitirmeyeceğim. Aklınıza takılan genel anlamda oluşan tüm soruları aşağıda tek tek açıklayarak gitmek istiyorum. E-ihracat web sitesi yapan firmalar.
Öncelikle belirli bir ürün gamınız varsa bu ürünlerin o ülkedeki hitap ettiğiniz yaş kesimine uygun olup olmadığını araştırmalısınız. Tüm açılardan bunu araştırmalısınız. Bazı ürünler bazı ülkelerdeki insanların yaşam şekillerine uygun olmaz. Bu sebeple ürünlerimiz satılmayabilir.
Online ortamda ürünlerinizi satabileceğiniz bir web sitesi öncelikle yapmalısınız. Online ödeme olacağı, tüm ürünlerinizin doğru, düzgün anlatımla o ülkeye özel olarak hazırlamalı ve örneklendirmelisiniz. Biz bu konuda kurumsaltasarım.com.tr olarak uygun fiyatlarla çalışmalar yapabiliriz.
Özel kargo firmalarıyla anlaştığınızda onlar sizin için gümrükten ürünlerinizi çıkarmakta yardımcı olacaklardır.
O ülkenin dili esas alınarak hazırlanmalı, hreflang etiketiyle hangi ülkeye ait dil olduğunu işaretlemelisiniz. Seo’yu özel olarak, arama motorlarında üst sıralara gelmek için kullanmalı reklamlara ayıracağınız bütçeden daha fazlasını organik hit alabilemek adına kullanmalısınız.
Reklamlarınızı ülkede yaşayan vatandaşları analiz ederek yapmalısınız, alışkanlıklarını öğrenmelisiniz. Aksi halde yapacağınız her reklamdan olumsuz geri bildirimler alabilirsiniz.